Film om filippinsk forandringsagent

Johary Lumna blev hjemløs, da krigen i Marawi brød ud. Nu kæmper han for at sikre de fordrevnes rettigheder.
Foto: Jeanette Westh.

Sammen med tusindvis af andre bliver filippinske Johary Lumna gjort hjemløs af krigen i Marawi. Johary fornemmer hurtigt, at de fordrevne fra krigen er i fare for at blive glemt i efterspillet af konflikten. Derfor er det vigtigt, at de hæver deres stemmer og kræver deres rettigheder. At de stiller deres regering, som hævder at være demokratisk, til ansvar. Derfor bliver han aktivist.

Filippinerne har skrevet under på FN’s Verdensmål, og mål nr. 16 handler netop om at skabe fredelige, retfærdige og inkluderende samfund, hvor alle har noget at skulle have sagt og ret til at blive hørt.

Se filmen De fordrevnes stemme

Nedenfor finder I den gribende dokumentarfilm om Johary og hans kamp for at skabe forandring. Han vil ændre den stilstand og marginalisering, som de internt fordrevne er havnet i, og dermed skabe en bedre fremtid for ham selv og de andre fordrevne fra Marawi:

Watch the movie The Voice of the IDP

Looking for a version with English subtitles? We realize that not everyone who might find the movie interesting can read Danish subtitles … So here is a version with English subtitles: