Film om filippinsk forandringsagent

Johary Lumna blev hjemløs, da krigen i Marawi brød ud. Nu kæmper han for at sikre de fordrevnes rettigheder.
Foto: Jeanette Westh.

En forandringsagent er en person, som tager initiativ til at ændre noget i samfundet. Filippinske Johary Lumna så et problem i samfundet og besluttede sig for at gøre noget ved det. Da han, sammen med tusindvis af andre, bliver gjort hjemløs af krigen i Marawi, bliver han også aktivist (aktivist er bare et andet ord for en forandringsagent).

Johary fornemmer hurtigt, at han og de andre fordrevne fra krigen er i fare for at blive glemt i efterspillet af konflikten. Derfor er det vigtigt, at de hæver deres stemmer og kræver deres rettigheder. At de stiller deres regering, som hævder at være demokratisk, til ansvar. Filippinerne har skrevet under på FN’s Verdensmål, og mål nr. 16 handler netop om at skabe fredelige, retfærdige og inkluderende samfund, hvor alle har noget at skulle have sagt og ret til at blive hørt.

Se filmen “De fordrevnes stemme”

Nedenfor finder I den gribende dokumentarfilm om Johary og hans kamp for at skabe forandring. Han vil ændre den stilstand og marginalisering, som de internt fordrevne er havnet i, og dermed skabe en bedre fremtid for ham selv og de andre fordrevne fra Marawi …

Kommer snart …